Liten vitaminlista!

Jag skrev härom dagen att jag skulle skriva lite om de vitaminer man kan behöva lite extra om man är vegan eller vegetarian. Och nu jäklar, när jag inte kan sova, nu händer det.
 • B12 (Kobalamin): Är du vegetarian så kan du få i dig B12 i saker som: Ost, mjölk och ägg. Men är du vegan blir det lite (men bara lite!) svårare. Det finns i Groddar, alger, det finns i vissa veganska produkter där man berikat dessa med B12, och så finns det självklart vitaminer.
 • Vitamin D: Enklaste och bästa sättet att få i sig vitamin D är via soljus! Det räcker att vara ute i solljuset minst 10-15 minuter per dag. Kan även finnas i vissa vitaminer.
 • Kalcium: Mjölk, men också: vetekli, soyamjölk, havremjölk, spannmål. Och till och lite i med spenat, rabarber och tomat.
Dessa tre ovanstående är det viktigast att få i sig, då dessa tre är nog de vanliga bristerna hos veganer och vegetarianer. Här även skrivit några mer som kan vara bra att få i sig:
 • Vitamin A (Retinol): Morötter, spenat, tomat, pumpa, selleri, sallad, majs, aprikos, banan och apelsin. (samt mjölk och ägg)
 • B1(tiamin): Finns i vitaminer!
 • Vitamin C Askorbinsyra: Citron, morot, kiwi, annanas, och massor av annat! Jag brukar tänka "Är det surt så innehåller det säkert C-vitamin!Tänk på att detta är bara det jag kan komma på rak arm. Det finns mängder med vitaminer som man borde få i sig. Om man inte äter kött ska man även vara noga med proteinet! Som finns i t.ex soyabönor. Men jag ville bara ge er en liten snabb och enkel lista som kan vara bra att få i sig.

Det finns att köpa massor med vitaminer, men det är bra att köpa någon som innehåller mycket B vitaminer eller varför inte "ABCDE"? Dessa två hittade jag på Willys, för en relativ billig peng.

Sedan finns det också "mitt val vegetarian", som kan vara en bra grund för alla som inte äter kött. :)

Nu, börjar jag bli trött igen. Men här är en liten lista i alla fall :)

Så mycket det finns men så lite tid.

Det finns alldeles för lite tid för allt.
För min del är det mängder som ska göras, och ju mer som ska göras ju mindre blir gjort.

Månadstävling på A.I.F!

Nu har jag varit väldigt dålig på att vara aktiv här inne. Har varit mycket som hänt det senaste, det har varit fester och i mellan det har det varit en massa plugg.

I alla fall. Nu är jag med i en månadstävling på Amigurumi i fokus igen, trots att jag förlorade stort förra gången så ger jag mig inte. Gör det ju för att jag tycker det är roligt. Här är mitt bidrag:Här tänkt att göra en mindre variant med eget mönster, denna är cirka 25 cm om jag ska gissa. Detaljerna är gjort med silvergarn som jag köpte för ett tag sedan. :) Måste också göra hjärtat bättre då detta var lite bara... improviserat.
Men men. 

Vad händer mer? Jo, jag har haft lite tid för virkning det sista, men jag köpte lite nytt garn från facebook, med blandade små garner. Ena ska jag virka ett nytt skydd till min snusdosa, det andra går till smycken. Borde verkligen ta kort på de armbanden jag gjort, men glömmer av det hela tiden! Har även bestältt 21 nya par med ögon, då mina börjar ta slut. Minns inte vilka storlekar det var, tror att det var 6 mm, 10mm och 12 mm. Men är inte helt säker.

Utöver att köpa saker som jag egentligen inte har råd med så pluggar jag, och spelar ganska mycket Dragon Age. (awesome). Ska snart börja hårdplugga på högskoleprovet också. 

Märker att det snabbt blir mindre läsare när jag inte uppdaterar ordentligt, så ska försöka bli bättre på detta. Funderar på att skriva en lite lista med bra vitaminer som är bra att få i sig, speciellt om man är vegetarian/vegan. Så får se hur det blir mer den saken.

Men nu ska jag fixa lite små saker, kolla mail osv.
Ha det bra alla.Det går långsamt på alla fronter.

Och jag ber om ursäkt för det! Har precis vänt tillbaka dygnet, vilket för att jag är extremt trött. De vakna timmar som inte går åt till skola och naturprogramm går åt till läxor. Ska sätta mig och plugga matte nu när jag skrivit klart.
Har börjat för säkert 5 gången börjat göra om min väst. Den ska få ny krage (för tredje gången) och jag ska se om det finns någon plats för nya patches. Ska se om jag kan lägga upp lite bilder på den sedan, har äntligen börjat bli nöjd med den :) 


Här även fått mina speciellbeställda saker från Greg! En kompis till mig trycker tröjor och patches, och jag beställde en tröja och en backpatch med samma tryck. Men också detta får vänta då jag inte ha bilder.

Vill också säga att jag har fått fler läsare! De senaste dagarna har det varit minst 8 inne och läst, vilket gör mig glad. Det är ett stort steg från de tidigare tre. Därför ska jag se till att börja skriva mer frekvent.

Nu, matte.

See you later alligator!

Lite allmänt klag.

Är helt slut. Har äntligen förstökt vända dygnet på riktigt, vilket ledde till 4 timmars sömn i natt.
Och skola på det. Inte kul alls.

Vet inte riktigt om jag orkar virka idag då jag har sån ledvärk, huvudvärk och... sömnbrisvärk?
Lånade en bok på biblioteket om Genus vilket var väldigt intressant. Funderar på att läsa lite i den och när jag läst ut den ska vi se om det är något värt att tipsa om.

Jag är, och har alltid varit väldigt intresserad av psykologi (kan också skryta med att jag fick MVG i både psykologi A och B), och Genus är en del som jag finner otroligt intressant, mycket för när man läst lite psykologi så kan man se olika sammandband ut olika perspektiv.

Virkade ett litet skydd till min snusdosa i söndags, som jag tyckte blev helt okej. men funderar på att repa upp en endå för att virka med mindre nål. Eller så virkar jag en till :D Har inte riktigt bestämt mig.

Det blev en tråkig uppdatering utan varken bilder eller något vettigt.
Men, kanske bättre än inget.

Gyllene Kvick, ännu ett gratis mönster!

Har ännu ett litet mönster att dela med mig av! Jag virkade nyligen en Gyllene Kvick! Det får också bli ett gratis mönster. Här är det!Boll:

Varv 1: 6 i ring (6)

Varv2: [2i1] x 6 (12)

Varv 3: [1 fm, 2i1] x 6 (18)

Varv 4: [2 fm, 2i1] x 6 (24)

Varv 5-7: 3 st enkla varv. (24)

Varv 8:[2fm 2→1] x 6 (18)

Varv 9: [1 fm, 2→1] x 6 (12)

 

Stoppa.

 

Varv 10: [2→1] x 6 (6)


Vingar (2st)

Rad 1: 16 lm (16)

Rad 2:15 fm. 1 lm, vänd. (16* med lm)

Rad 3:10 fm, 1 lm vänd. (11*)

Rad 4:10 fm (11*)

 


Svart-Vit Katt, gratis mönster.

Här är ett av mönstren jag har pratat om det senaste. Nu har jag äntligen fixat så det kommer hit.
Detta är också ett gratis mönster, men jag har faktiskt några mönster som jag tänkt att sälja, vilket känns lite pirrigt och roligt.

Men, nu till mönstret!

Svart-vit kisse.

 

(cirka 8-10 cm hög, virkad med 2,5 mm.)

Kropp:

Färg 1.

Varv 1: 5 fm i ring (5)

Varv 2: [2i1] x 5 (10)

Varv 3: [1fm, 2i1] x 5 (15)

Varv 4: [2fm, 2i1] x 5 (20)

Varv 5-7: 3 st enkla varv. (20)

Varv 8: [2 fm, 2→1] x 5 (15)

Varv 9-11: 3 st enkla varv. (15)

Varv 12: [1 fm, 2→1] x 5 (10)

Varv 13: Ett enkelt varv (10)

Stoppa!


Huvud:

Färg 1.

Varv 1: 5 fm i ring (5)

Varv 2: [2i1] x 5 (10)

Varv 3: [1fm, 2i1] x 5 (15)

Varv 4: [2fm, 2i1] x 5 (20)

Varv 5-8: 4 st enkla varv. (20)

(använder du säkerhetsögon kan det vara bra att fästa dem nu)

Varv 9: [2 fm 2→1] x 5 (15)

Varv 10: [1 fm 2→1] x 5 (10)

Varv 11: [2→1] x 5 (5)

Stoppa!


Nos:

Färg 2.

Varv 1: 6 fm i ring (6)

Varv 2: [2i1] x 6 (12)

Varv 3: [1 fm, 2→1] x 3 (9)

Öron (2 st):

Färg 2.

Varv 1: 3 fm i ring (3)

Varv 2: [2i1] x 3 (6)

Varv 3: [1fm, 2i1] x 3 (9)

Varv 4: Ett enkelt varv (9)

Armar (2 st):

Färg 2.

Varv 1: 6 fm i ring (6)

Varv 2-8: 7 st enkla varv (6)

Ben (2 st):
Färg 2.

Varv 1: 7 fm i ring (7)

Varv 2-9: 8 st enkla varc (7)


Svans:

Börja med färg 2

Rad 1: 13 lm, de tre sista i färg 1.

Vänd!


Rad 2: 2 fm i färg 1, 10 fm i färg 2.Stoppa alla delar, dock behövs öronen inte stoppas
det räckernog med att peta in tråden.
Sy fast alla delar.
Sy/limma/ brodera eller sätt dit en säkerhetsnos. 
Om du inte använd säkerhetsögon brodera dit det!

 

Klar!(Du får ej sälja varken färdigt allster eller mönster.

Om du har virkat efter mina mönster, säg gärna till :D)


Ännu mera virkat!

Mötet blev tyvärr uppskjutet igår, eftersom vi hade svårt att få tag på matrialet. Men! Vi ger oss inte för det.
Har lite bilder på vad jag virkat igen.

Igår började jag frivirka en sparbössa till Måns. Locket är jag inte så nöjd med men överlag tycker jag den blev ganska okej. Det värsta var att jag gjorde fel, och började med rött först -.-'. Märker detta efter ca 17 varv. Bah, men men. Det blev rätt tillslut.

Bilden blev lite suddig och jag ber om ursäkt för det! men som ni
antagligen ser, så är det en pokéboll :) Båda är nämligen stora fans
till Pokémon.

Men helt fy skam tycker jag inte den är :)
Sedan virkade jag också en Llama till Martina, efter Mia Bengtssons mönster. Dock var garnet jag köpt lite för tunt (vilket jag märkte efter en stund), så fick virka med dubbelt garn. Men, det gick bra och blev ganska nöjd.

Han heter Tenzin, efter vår nuvarande Dalai Lama (lite fyndigt haha,)
Han fick också ett fint örhänge med en "made with Love" som alla
mina alster får, eller ja, alla de jag ger bort. Han fick också ett litet
täckte, med lite sydamerikans känsla :)Den är gjort med vanliga maskor och "Pilmaskor", tycker det blir fint
med pilmaskor faktiskt :)


När bild på ansiktet :) Blev ganska nöjd ändå, och Martina blev glad.
Måns ville också ha en, (trots att jag har långt över hälften av mina
alster hos honom :P)

Nu har jag snart virkat en present till alla mina närmsta. Mammas present är också snart klar, men den kan jag inte avsläja så mycket av ännu. Det får bli en övrreskning :P Lite roligare så tycker jag, samt. Man vet ju aldrig om hon skulle få för sig att läsa min blogg, och det är ju inte kul om hon vet vad det är.

Har även gjort två armband men lägger upp bilder på det imorgon eller ikväll då jag inte fotograferat dem ännu. Ena är fakiskt till Salu! Eftersom det är lite för stort för mig.

Just det ja! Har också ett mönster på ge (ännu ett). Har alltså tre mönster som ska komma upp någon dag, men det tar ju en stund att föra över dem till dator. Speciellt eftersom jag även ska översätta dem till engelska.

Men men, som sagt. Mer ikväll eller i morgon.

Förresten! Är det något ni läsare vill se mer av? Skriv gärna det i så fall så ska vi se var gamla Grannie kan fixa.

Djurrättsalliansen Borås.

Idag blir det möte idag igen, tänkte dela Djurrättsalliansen Borås facebooksida, det är bara att trycka <- så kommer du dit direkt. Gilla och få information på vad som händer.
Om du inte har facebook? Då kan du kontakta mig, och ge mig er mail och/eller telefonnummer så hamnar ni på vår mail/smslista :) Så kan alla få ut information om möten osv.

Är äckligt nervös. Har svårt för det sociala, speciellt med människor jag inte känner. Jag känner att jag inte riktigt vill, men så är det. Detta är viktigare än mig. Så det är bara att svälja klumpen i halsen och ge sig in.
Tänkte passa på när jag är i stan och dra till Röda Korset och kolla efter garn. Vill ha ett tunt och stelt garn för jag har nämligen en idé på ett armband. Men vi får väl se, såg att de hade två påsar men vill bara ha några nystan. Men de brukar vara trevliga där så vi får se hur det går.

Lovet börjar ta slut, vilket är synd. Jag har varit så skoltrött det sista. Det känns lite förgäves allt, även om jag vet att det inte är det.

Sökte även in till högskoleprovet igår så nu kommer fritiden gå till det.
Måste börja gå alldeles strax, men jag uppdaterar ikväll om hur det gick på mötet samt har virat lite nytt.


En liten seger i vardagen och djurrättsmöte.

Jag kom på att jag inte skrivit om när jag mailade Bolibompa!
Jag gjorde nämligen det för ett tag sedan, och fick svar, (hör och hänpa) så jag tänkte jag skulle visa mailet, för det talar ganska mycket för sig själv.
"Hej.
Jag är en storasyster som brukar titta på bolibompa med mina småsyskon och igår såg jag på programmet 
"Ett djur tittar in", som gick 17.55. Då såg jag en man som håller i en råtta och säger till barnen att man
ska lyfta råttor i svansen och att de saknar känsel där. Detta är FELAKTIGT.
Man ska absolut inte lyfta råttor i svansen, man ska inte lyfta något djur med svans i svansen eftersom den sitter
ihop i ryggraden, detta kan alltså skada ryggraden. Man ser ingen lyfta katter i svansen?

Jag hoppas ni kommer ta upp detta med barnen snarast.
Annars blir jag tvungen att kontakta Djurens Rätt, samt Djurrättsalliansen.

Mvh
Michelle
(Som haft råttor i flera år)"

Hej!
Tack för att du uppmärksammat oss på detta. Vi har tagit bort programmet från webben nu. Vi kommer tyvärr inte att kunna säga något om detta i kommande program eftersom detta är inspelat för över ett år sedan. Men för att inte sprida felaktig information så är det borta från svt.se och vi undersöker möjligheten att göra om det inför kommande reprisering.
Tråkigt att vi säger på detta sätt, men det var den information vi fick från personalen i den välrenomerade djurbutik vi spelade in i. Vi undersöker nu fakta ytterligare med experter vi har kontakt med och tackar återigen för att du uppmärksammade oss på detta.
Hälsningar

Redaktionen på Myror i brallan 
genom Anna


Detta är (som rubriken säger) en liten seger i vardagen. Men en seger är alltid en seger, hur liten eller stor den är. Varför skriver jag nu detta då? JO, för att uppmana dig att göra det samma. Ser du något på tv som upprör dig? Maila programmet. Fungerar inte det, maila djurrättsalliansen och djurens rätt, och med hjälp av detta kontakta media.

Det är vitigt att man inte bara står och ser på när sånt här händer. Det är inte acceptabelt att djur ska behandlas illa, speciellt inte på tv. (läs om Ceasar Milan i ett tidigate inlägg).

Ja, nog om just detta. Igår var jag och Måns på ett intromöte för Djurrättsalliansen Borås. Vi var sammanlagt åtta personer på plats som diskuterade vad vi kunde göra här i Borås. (den sociala pressen var jobbig, men vi överlevde). Jag fick av uppgift att fixa en sida för Djurrättsalliansen Borås på facebook vilket jag gjorde. (Tryck på det så kommer du dit direkt). SPrid gärna länken!

Jag är väldigt glad över detta, då jag velat gå med i Djurrättsalliansen länge, men jag har aldrig råd att åka till Göteborg. Jag har länge velat göra NÅGOT, men kännt mig tafatt över vad man kan göra. Det är ju just därför jag startade bloggen och skrev om detta.Lite bilder på virkat.

Hej!
Oh jag är så glad att det är så många som läser bloggen, och jag försöker uppdatera så ofta som möjlig. Och HELST med bilder. För det är ju roligast med bilder eller hur? Idag (läs ikväll) kommer jag lägga upp lite bilder på min senaste skapelse, mönstret kommer kanske i morgon! Och även på lite annat jag virkat. Eller ja. Två andra saker i alla fall.
Usch det är så kallt ute, så mina leder är alldeles knas, jag har något som kallas "HMS", alltså hypermobilitetsyndrom. Jag har alltså överröliga leder, och i mitt fall även stelhet. Detta gör att mina leder värker mycket speciellt nu när det är kallt. Usch. Kolla bara på bilden här! ina dreads frös!
Ska också om jag orkar lägga upp ännu ett inlägg i "tips" där jag tipsar om hur man byter färg snyggast, ska även länka er och förklara hur man snyggast minskar. Jag lärde mig idag hur man minskar på ett annat sätt och det gör ganska stor skillnad!
Men, nu till värket.
Här är bilderna på ett mönster som snart kommer finnas till edert befogande, helt gratis! Låt mig presentera....

Kitten!
(fantasifullt jag vet)(Stoppningen syns inte alls så mycket i verkligheten,
det är så tråkigt att det blir så på bild.)


Som ni kanske ser i bakgrunden så tittar det fram en liten Cthuhlu i bakgrunden, från boken "Läskigt söta", här kommer en bild på den:


(Ögonen har jag målat själv, på "Greensstuff", och de är målade
med Warhammer färg :) Helt okej som första försök?)


(Och likt förra bilden är det ännu en nykomling i bakgrunden som
tittar fram)


(Nämligen en Franks Bulldog vid namn Gizmo, från "Amigurumi Hundar".
Den fick heta Gizmo för jag tyckte den var lik just Gizmo från Gremlings)

Nu kommer det komma bilder på en från Mia Bengtssons böcker, kommer inte ihåg vad hon döpte den till, men jag virkade den till en kompis. Den är ju så himla söt:
Nu till minskningen. Jag fick en länk från en på en facebooksida jag är medlem på, här är länken. Den är på på engelska, och för er som kanske har svårt på engelska så här gör man:
 1. Du tar den inre bågen i den första av de två maskor du ska virka ihop.
 2. Ta sedan den inre bågen i nästa maska.
 3. Ett omslag och igenom båda.
 4. KLAR! :)
Svårare än så är det inte :)
Orkar nog inte lägga upp färgbytet idag, det får bli i morgon ihop med lite mönster.
Ha en trevlig lördag!
/ Grannie

Om att äta kött. del 3.

Nu kommer den 3 delen i "om att äta kött", och detta kommer också vara den sista. Men misströsta inte! Nu när jag har fler läsare än vad jag hade från början har jag också fått lusten att skriva mer, inte mindre om just djurrätt.
Denna delen kommer handla om hur man är vegetarian, och VARFÖR man ska vara vegetarian det står det om i de föregående 2 delarna. Om ni vill läsa de igen så finns de under katergorin "Djurrätt och om att vara vegetarian".


(Tryck på bilden för att komma till deras hemsida)Om du just nu äter kött, så tycker jag du ska se över om du tycker att det verkligen är värt det. Kan du leva med att du stoppar i dig delar av djur som har känslor, minnen och personlighet? Jag tycker du ska tänka igenom det, kanske ta en titt på "Ett liv som gris" och se om du tycker att man kan försvara ditt beteende med "det är gott".
Det finns många som kanske inte är villiga att slänga bort ett helt liv där man frossat i sig djur, men du kan göra något. Ingen kan göra allt men alla KAN göra något. Du kan till exempel börja med en vegetarisk dag i veckan och sedan öka den dagen allt eftersom? Jag ska ge dig flera länkar där du kan börja din nya livsstil och också förklara lite hur mitt liv ser ut.

Jag blev vegetarian tidigt i livet, i lågstadiet redan. Jag blev det på grund av att min moster förklarade vad köttindustrin gick ut på och hur den såg ut, 15 år senare ser industrin fortfarande hemsk ut, men jag är glad att jag inte längra minns hur det känns att bita igenom senor och muskler. Jag har blivit vegan fram och tillbaka men jag är väl snarare "deltids vegan". Äter helst veganskt, men eftersom jag fortfarande bor hemma vill jag inte tvinga min mamma att laga veganskt till mig. Och detta är mitt val, jag blir vegan så fort jag flyttat, och min pojkvän säger likadant.(Tryck på bilden för att få ett gratis vegokit!)


Jag ser inga direkta problem med att vara vegetarian, jag kan äta precis som alla andra, skillnaden är att inget djur har behöva dö för mitt nöjes skull. I frysdisken finns det massor av alternativ till oss som inte vill äta kött, saker som har sin bas på quornsojaprotein eller är gjort enbart på grönsaker. (klicka på orden för att få veta mer) Utöver detta så äter jag ganska mycket grönsaker och frukt, men det tycker jag alla ska göra. Jag kan äta ute, även om det kanske inte finns lika mycket variation. Men jag har ätit hamburgare, och det brukar finnas på ganska många ställen (Max vegetariska är en favorit), Subway har en vegetarisk biff och jag har till och med ätit en vegetariskt plankstek!
Jag tycker inte eller har någonsin kännt att det har varit "för jobbigt", var enda gång jag sukat över att det finns få vegetariska alternativ tänker jag på detta:
"If slaughterhouses had glass walls, everyone would ba a vegetarian" - Linda McCartney.
Det är något som påminner mig om hur verkligheten ser ut.
Nu kommer det till vad du enkelt kan göra. Du kan börja med (om du inte redan gjort det) läsa dessa 3 deler om att äta kött. När du gjort detta så tycker jag att du ska besöka de länkar som följer nedan.

 • HÄR, finns en länk från (likt många andra) Djurensrätts hemsida. Där kan du finna massa vegetariska recept som är bra för både nybörjare ch veteraner (vegeraner? :P)
 • HÄR, finns återigen en länk från Djurensrätts hemsida där det står mer om att vara vegetarian och hur du kan gå till väga.
 • HÄR, finns ett bildspel som visar hur det går till innan du får din äckliga biff på tallriken.
 • HÄR, finns slutligen en länk som fokuserar mer på djurrätt, då detta är en länk till Djurrättsalliansen. Men jag tycker absolut du borde kolla in den länken också."Vi ger oss ALDRIG, och vi vinner ALLTID i slutändan."

Engelska mönster.

Om ni är intresserad av att se mina mönster på engelska så finns de i en underdomän till min blogg, nämligen här:
http://granarchist.blogg.se/english.
Det är bara att klicka på länken för att komma dit, men tyvärr är det nästan bara englska mönster då jag inte är en hejjare på att skriva på engelska.
:)

Garninköp och tips.

Hejsan hopp.
Idag var jag på Röda korset och köpte knappar till mina vantar jag har virkat.
Så här blev vantarna:


Jag hittade mönstret på ravlery, det finns HÄR, men det är bara på engelska. Gjorde dock om dem lite så de skulle passa mina händer bättre. Det är vantar som går att konvertera. Kallas ibland även för "jägar handskar". Det syns lite dåligt på bilden men vanten till vänster så ser man att det är som ett par "avklippta" handskar, och på vanten till höger ser man hur man gör om dem till ett par tumvantar :D Älskar denna typen av vantar. Dock är det lite för kallt för dem så jag har ett på andra vantar under också.
Här är knapparna jag köpte, men glömde ta kort på när jag sytt fast dem. Men jag orkar inte riktigt och jag tror ni kan se att det blev fint :P De två bruna är till vantarna, de andra två köpte jag på "Stickat och klart", den med renen tycker jag är jättefin och ska nog göra ett smycke av den :)


Köpte även garn när jag var på Stickat, var nära att köpa ett nystan som visade sig att kosta 100 kronor och det har jag inte råd med, allt som allt gick ändp på 70 kr. Men som ni ser på bilden nedan fick jag äntligen tag på mer brunt, rosa hudfärg, brunhudfärg samt två jättesöta nystan med silver och guld garn! Oh de var så söta, kunde köpt dem bara för det nästan!


Utöver det garn så ville jag också påminna er att gå in och kolla på WSPAs hemsida i mellanåt, man kan skriva upp sig så man får måndadsbrev där ifrån och det tycker jag är väldigt bra och enkelt. WSPA står för (se nedan)

World Society for the Protection of Animals

Och de informerar, hjälper och räddar djur runt om i världen. Enkla saker du kan göra för att hjälpa är att skriva under olika protester osv. De arbetar med björnar, hästar, gatuhundar utbildning, ja. MYCKET.
Så, om du har tid över och inte kan med att se hur djuren behandlas idag tryck bara på länken HÄR för att komam in till deras svenska hemsida. Om du trycker HÄR så kan du snabbt och enkelt vara med och hjälpa lantbruksdjuren, de behöver en ljus framtid och DU kan hjälpa dem att få dem. För de lever under inhumanska omständigheter.

Pocket Pets, söt liten kanin!

Bowser som virkade en katt från mitt mönster igår, sa att det hade varit roligt med en liten kanin. Och jag står till ert befogande så här kommer kaninen!


Självklart är detta mönstret också gratis, det kommer också snart finnas på engelska. Ska bara orka översätta det också, men det går nog ganska fort :) Här kommer mönstret:

Kropp:

Varv 1: 6 fm i ring (6)

Varv 2: [2i1] x 6 (12)

Varv 3: [1 fm, 2i1] x 6 (18)

Varv 4: [2 fm, 2i1] x 6 (24)

Varv 5-10: 6 enkla varv (24)

Varv 11: [2 fm 2→1] x 6 (18)

Varv 12: Enkelt varv (18)

Varv 13: [1 fm, 2→1] x 6 (12)

Varv 14: Enkelt varv (12)

Varv 15: [2→1] x 6 (6)

Stoppa!

Varv 16: [2→1] x 2, avsluta med sm.

Snörp ihop


Öron (gör två):

Varv 1: 6 fm i ring  (6)

Varv 2-3: Två enkla varv  (6)

Varv 4: [2 fm, 2→1, 2 fm]  (5)

Varv 5: Ett enkelt varv  (5)

Varv 6: [2 fm, 2→1, 1 fm]  (4)

Varv 7: Ett enkelt varv, avsluta med sm  (4)


Sy fast öronen.

Brodera ögon och nos och till sist armar.


(Detta är mitt egna gratis mönster jag delar med mig av. Vill du köpa en färdig produkt hör av dig till mig så fixar jag det. Men SÄLJ SNÄLLA inte efter mina mönster. Om du tar inspiration från mina mönster till dina egna nämn gärna det. Och om du virkat efter mitt mönster länka gärna mönstret i din blogg. KRAM!)


TESTVIRKARE! <3

Jag är så himla glad! Nu har två av de som velat testvirka mina pocket pets lagt upp bilder på sina resultat och... Vad ska man säga? De är helt fantastiska!
Här är Alexandras Pocket pets Katt:
Den är så himla söt! Och den ser så glad och fin ut! :D TACK Alexandra!
Här har vi den andra som har virkat Pocket Pets katt, det är Bowser! Här är e länk ntill Bowsers fina blogg :)
Den är så fin och det är kul att den är i en annan färg :D När jag är klar med mitt kommande mönster (återigen en katt) så ska jag virka fler Pocket pets och de kommer även finnas färdiga Pocket Pets som man kan köpa. Man kan till och med få välja vilka färger man vill ha :) Och om de djuret som önskas inte finns som mönster så kan man för en extra peng få det UPPVIRKAT :)
Tack alla! Jag hoppas fler vill virka på mina mönster, vore jättetrevligt.
Kram på er.

Ännu en tävling.

Jag vet att det handlat mest om virkning nu det sista, men det varnagde jag nog er för redan från början!
Men åter till saken.
Jag kunde inte låta bli så jag är med i ännu en liten tävlning.
Här är den :D
Det är roligt för jag köpte ett mönster av http://beccapysslar.blogspot.com för ett tag sedan, på tradera. Så jag kunde verkligen inte låta bli. Det finns några mösnter jag verkligen hade velat vinna :D

RSS 2.0